110ميليون تومان اعتبار به بنديان دره گز اختصاص يافت

مدير کل دفتر حفظ و احياي محوطه‌ها و بناهاي تاريخي و فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي صنايع‌دستي و گردشگري در گفتگو با ميراث آريا(chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: مبلغ شصت ميليون تومان از مجموع مبلغ صد و ده ميليون تومان ارسالي براي محوطه تاريخي دره گز، به منظور انجام عمليات مطالعات شامل تعيين دقيق عرصه و حريم مجموعه بنديان دره گز و احتمالاً تهيه نقشه‌هاي اجرايي ارسال شده است.

سياوش صابري در ادامه خاطرنشان کرد: نه تنها مجموعه فضاي آتشکده بنديان بلکه تپه‌هاي پيرامون آن نيز بايد به منظور نقشه برداري و تعيين حريم مورد مطالعه قرار گيرند.

به گفته اين کارشناس ارشد معماري: مبلغ پنجاه ميليون تومان باقي مانده نيز براي انجام کارهاي اجرايي، ساخت سازه فضاها و عمليات مرمتي آتشکده واقع در اين محوطه در نظرگرفته شده است.

اين مقام مسوول در دفتر حفظ و احياي محوطه‌ها و بناهاي تاريخي و فرهنگي تأکيد کرد: براين اساس، با تخصيص اعتبار ياد شده، عمليات احداث پوشش فضاهاي ايجاد شده در سال‌هاي گذشته، ساماندهي و تبديل شدن اين منطقه به سايت موزه هرچه زودتر محقق خواهد شد.

بنديان دره گز در گذشته سه تپه کوچک و نزديک به هم داشته و در سال ۱۳۷۳ کاوش اين محوطه آغاز شده است. البته در ابتدا تصور نمى‌شد اين اطلاعات گسترده مربوط به دوره ساسانى در اين محوطه به دست آيد. در اين محوطه، آتشکده مهمى پيدا شده است.

گرچه از نظر مذهبى سه آتشکده ديگر در ايران جزو مهم‌ترين آتشکده ها هستند، ولى هيچ يک از اين آتشکده‌هاى سه گانه که در متون و کتاب‌ها از آنها نام برده شده، به اندازه آتشکده بنديان مجلل نيستند. همچنين در تالار آتشکده، گچبرى‌هايى پيدا شده اند که در حقيقت ورق‌هاى مصور تاريخ زمان ساسانى، به ويژه زمان حکومت بهرام پنجم هستند.

مساله ديگرى که مسجل شده، اين است که کتيبه‌هاى خط پهلوى ساسانى پيدا شده، اطلاعاتى درباره وجود يک دستگرد در اين منطقه ارائه مى‌دهند؛ يعنى اين محوطه در حقيقت يک دستگرد بوده است. دستگرد، روستا يا دهکده اى است که زمين‌هاى کشاورزى زيادى داشته و کشاورزانى که در آنجا کار مى‌کنند، در تيول شاه بوده‌اند./118

انتهای پیام/

کد خبر 1387102147